Nieuwe programmering Radio 4

Per 6 januari 2014 is de programmering van Radio 4 gewijzigd. Dit programma houdt daardoor op te bestaan.

Met ingang van 6 januari 2014 heeft Radio 4 een nieuw zendschema. Er verdwijnen programma’s van de zender, er komen nieuwe programma’s bij en er verschuiven programma’s naar een ander tijdstip. Aanleiding vormen de bezuinigingen op de publieke omroep en de fusies van omroepen. Door deze bewegingen hebben sommige omroepen meer en andere minder zendtijd gekregen en moesten zenders opnieuw worden ingericht.

Door het maken van scherpe keuzes bij de nieuwe indeling hebben we geprobeerd Radio 4 te verbeteren. Zo zijn in het nieuwe zendschema werkweek en weekend beter op elkaar afgestemd. Succesvolle programma’s als De Ochtend van 4 en Licht op 4 zijn voortaan ook in het weekend te beluisteren. En zijn nieuwe programma’s toegevoegd. Radio 4 krijgt er doordeweeks van 22.30 - 00.00 uur een late night show bij: Opium op 4 met, naast mooie klassieke muziek, veel aandacht voor kunst en cultuur. Op de late zaterdag- en zondagavond, van 23.00 - 00.00 uur, start een verrassende radioversie van het TV programma Vrije Geluiden. Tussen 19 en 20 uur is iedere werkdag Lex Bohlmeijer te horen in Passaggio, een programma dat in plaats komt van het late avondprogramma Amoroso.

Voor een volledig overzicht van alle veranderingen vindt u hieronder het nieuwe schema:

Bekijk hier het complete nieuwe schema (PDF)

Of bekijk het weekschema op de website

U kunt uitzendingen van dit programma nog terugluisteren via Uitzending gemist in het menu rechts of via Radio 4 Gids en Gemist

Gepubliceerd op: 06 januari 2014

Dit nieuwsbericht delen via: